OVER KM CHALCEDON

Sinds begin 2019 kan KM Chalcedon zich rekenen tot de internationale troeven van topruiter Jur Vrieling. Samen behaalden ze al diverse veelbelovende resultaten op 1.60m-niveau en plaatsten ze zich in meerdere Grand Prix’s.

Niveau

1.60
)

Schofthoogte

1.70m

Ruiter

Jur Vrieling

l

Fokker

Heinz Schnalzger

Kleur

Schimmel

Geboren

2010

Gekeurd bij

KWPN, Selle Francais,BWP

Eigenaar

Koen Meijer

OVER KM CHALCEDON

Sinds begin 2019 kan KM Chalcedon zich rekenen tot de internationale troeven van topruiter Jur Vrieling. Samen behaalden ze al diverse veelbelovende resultaten tot op 1.50/1.60m-niveau en plaatsten ze zich in meerdere Grand Prix’s. Ook in de Global Champions Tour deed de spraakmakende schimmelhengst al opvallende zaken met meerdere goede klasseringen. Het is kenmerkend voor dit toptalent dat hij zich in korte tijd heeft weten te ontwikkelen tot een Grand Prix-springpaard.


KM Chalcedon toont veel gelijkenissen met zijn vader, de legendarische Holsteiner Calido I. Deze topvererver leverde een reeks topspringpaarden, waaronder de veelwinnende Coupe de Coeur van Ludger Beerbaum, DSP Cashmoaker van Denis Nielsen, La Coronia van Pius Schwizer, Caleri II waarmee Zuzana Selinkova deelnam aan het EK in Aachen en de Olympische springpaarden California van Taizo Sugitani, Cayak met Eiken Sato en Nobless M van Pius Schwizer.Ook van moederszijde heeft KM Chalcedon goede springgenen meegekregen. Zijn moeder Raphaela leverde in combinatie met Chambertin al het internationale springpaard Ciao Bavaria, waarmee Justine Fehn goede zaken tot op 1.45m-niveau heeft gedaan. Op datzelfde niveau presteert Raphaela’s zoon Chisco S met Dorothee Ahmann. Uit een halfzus van KM Chalcedon is bovendien het beloftevolle Grand Prix-springpaard Con Caya (v.Con Chello) gefokt. Deze in 2010 geboren merrie kwam onder Philipp Weishaupt al uit op vijfsterrenwedstrijden en wordt tegenwoordig door Noora Forsten gereden. In 2020 worden de eerste veulens van KM Chalcedon verwacht. Hij is via diepvriessperma -van uitstekende kwaliteit- beschikbaar voor de fokkerij.


PEDIGREE

KM CHALCEDON
CALIDO I
CANTUS
CALETTO I
MONOLINE
BARONESS
CORIANDER
KOLLET
RAPHAELA
RAPHAEL
RAMIRO Z
ANNEKATRIN
WENDY
WELT AS
GERMANIA

“Vanaf het eerste moment had ik al een heel goed gevoel bij KM Chalcedon. En terecht! Hij is op dit moment mijn beste paard en hij wordt alleen maar beter.”

Beste Resultaten

– 2e in 1.50m op CS13* Lanaken 2019
– 2e in 1.45m-Grand Prix op CSI2* Valkenswaard 2019

– 3e in 1.60m op Global Champions League (team) Monaco 2019
– 3e in 1.50m op CSI5* Villach – Treffen 2019
– 4e in 1.45m-Grand Prix op CSI2* Zuidbroek 2019
– 5e bij CSI 3* Grand Prix Lier 2020
– 7e bij CSI4* Grand Prix St. Tropez 2020
– Clear CSI5* GCT-GCL Super Grand Prix Doha 2020
– Clear CSI5* Grand Prix Amsterdam 2020
– Clear CSI5* World Cup Amsterdam 2020